Εκδρομή στα Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας.






Την Παρασκευή 24/08/2018 στις 10:30 π.μ. θα ξεκινήσουμε από το κάμπινγκ για την εκδρομή στα Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας.Στη μέση της διαδρομής θα κάνουμε στάση στον Άγιο Γεώργιο για αναμνηστική φωτογραφία και μετά στον τελικό προορισμό μας στο Ammos Center σε μια από τις ποιο ωραίες παραλίες των Συβότων όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας αλλά και τον καφέ μας, το ποτό μας ή φαγητό μας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο google maps  https://goo.gl/maps/jBYF2oXZmHp

Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας. Αποτελούν ένα από τα κυριότερα θέρετρα της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Το χωριό είναι χτισμένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο: καταπράσινοι λόφοι τριγύρω από έναν μαγευτικό όρμο, νησάκια που θυμίζουν νορβηγικά φιόρδ, κρυστάλλινα νερά και πεντακάθαρες παραλίες δικαιολογούν απόλυτα το ότι τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο. 

Ένας κλειστός κόλπος αγκαλιάζει τα Σύβοτα στον οποίο βρίσκονται πληθώρα από νησιά. Τα κυριότερα από αυτά είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.
Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι οι παραλίες της με τα μαγευτικά σε χρώμα και πεντακάθαρα νερά τους. Μερικές από τις κυριότερες είναι: η Μικρή και η Μέγα Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, ο Γαλλικός, η Ζέρη, η ΔΕΗ, και η Πισίνα.



Η Μέγα και η Μικρή Άμμος

Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραλία της περιοχής - λίγο έξω από το χωριό, με κατεύθυνση προς τη Πέρδικα - και έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Είναι οργανωμένη με τα καταπράσινα νερά της να είναι συνήθως δροσερά. Η παραλία έχει βότσαλα ενώ τριγύρω από αυτή βρίσκονται μαγαζιά προκειμένου ο λουόμενος να απολαύσει το φαγητό του και το καφέ του.
Δίπλα από τη Μέγα Άμμο βρίσκεται η Μικρή με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Μέγα Άμμος

Μικρή Άμμος


Η Μπέλλα Βράκα

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει αυτή την παραλία ως μαγευτική και μία από εκείνες που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος. Βρίσκεται στο νησί Μουρτεμένο αλλά αυτό δεν θεωρείται εμπόδιο καθώς μπορεί κάποιος να διασχίσει τη θάλασσα με τα πόδια. 
Το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η στάθμη των νερών είναι λίγο πιο κάτω. 
Μπέλλα Βράκα


Η Ζάβια

Η Ζάβια βρίσκεται εκτός οικισμού με κατεύθυνση προς τη Πέρδικα. Είναι οργανωμένη παραλία με bar και τα νερά της είναι δροσερά.
Ζάβια


Ο Γαλλικός

Η παραλία βρίσκεται κοντά στον οικισμό των Συβότων, τα νερά της είναι πολύ ζεστά και η άμμος εκτείνεται κατά μήκος της. Δίπλα υπάρχει μαγαζί, δίνοντας την ευκαιρία στο λουόμενο να απολαύσει τον καφέ του και να τσιμπήσει κάτι.


Γαλλικός

Η Ζέρη


Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Γαλλικό καθώς βρίσκεται λίγο πιο δίπλα. 
Ζέρη

Η ΔΕΗ

Καθώς απομακρυνόμαστε από τον οικισμό, συναντάμε την παραλία ΔΕΗ. Τα νερά της είναι ζεστά, η παραλία έχει βότσαλο και διακατέχεται από απίστευτη ηρεμία.
Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα προς τον Αγιο Νικόλαο. 

Δ.Ε.Η.

Η Πισίνα

Η παραλία βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο και η πρόσβαση γίνεται με βάρκα. Τα νερά της είναι μαγευτικά κάτι το οποίο υποδηλώνει και το όνομα της.

Πισίνα





Δεν υπάρχουν σχόλια: